Český bridžový svaz

  • Email: ucbs@seznam.cz
  • Číslo účtu ČBS: 51-0689240257/0100
  • IČO: 00443000
  • Reportáže z akcí
  • Zveřejněno 3. května 2019
  • Zuzana Otradovcová

German Bridge Trophy 2019

German Bridge Trophy 2019

V Berlíně se ve dnech 26.-28. 4. 2019 uskutečnila bridžová soutěž German Bridge Trophy. Českou republiku reprezentoval tým Biene Maja (Kopecký, Klemš, Králík F. Bouřa).

Letos se v hotelu Maritim v Berlíně konal již 10. ročník mezinárodního bridžového turnaje. Letos přijelo 66 týmů z Německa, Rakouska, Bulharska, České republiky, Dánska, Anglie, Lotyšska, Nizozemska, Norska, Polska, Rumunska a Ruska. Z České republiky se zúčastnil tým Biene Maja ve složení Michal Kopecký – Erik Klemš, Patrik Bouřa – František Králík; Zuzana Otradovcová na poslední chvíli doplnila mezinárodní tým aTROPHYn.

Základní část turnaje proběhla systémem 10x8 partií švýcarským způsobem, kola 1-7 v pátek, zbývající 3 v sobotu před obědem. Prvních 8 týmů postupovalo do finále A, týmy na 9. až 16. místě do finále B. Sekce A a B odehrály 7 kol každý s každým. Zbývající část startovního pole (50 týmů) odehrála v sobotu další 4 kola švýcarským způsobem. Pro nedělní zápasy byly družstva rozdělena do 10 sekcí, finále C pro 18 týmů, finále D až L vždy po 4 týmech.

Výsledky českého týmu v základní části můžete zhlédnout v přiložené tabulce:


 
Během čtyř kol, ve kterých se rozhodovalo o rozdělení do dílčích finále, si české družstvo vybralo horší chvíle, prohry 4.50 VP, 2.50 VP a mírné výhry 11.27 VP a 12.42 VP znamenaly 29. místo, a tím pádem postup do finále F. Zde už k žádnému zaváhání nedošlo a po jednoznačných  výhrách 18.53 VP, 20 VP a 16.23 VP si tým Biene Maja odvezl finanční cenu za vítězství svého finále. 
 
Vítězem turnaje se stal bulharský tým K1 (Ivan Nanev - Vladimir Mihov, Diana Damianova - Viktor Aronov).

Kromě hraní na prestižně obsazeném turnaji měli účastníci možnost prozkoumat krásy německé metropole a zhlédnout nejznámější památky. Nechyběla ani ochutnávka pouliční speciality currywurstu.

Na závěr jedna hezká slemová partie z předposledního kola:

Z pohledu sehrávky není závazek 7H ničím náročným, ne každý pár však našel cestu k jeho vydražení. Františku Králíkovi a Patriku Bouřovi se to v zápase proti družstvu German Youth II podařilo, a dosáhli tak zisku 5 IMP pro svůj tým, když na druhém stole zapsali soupeři pouze skóre 1310 za 6 srdcí s kontrou +1.
 

výsledky

Dojmy účastníků

Možnost zúčastnit se tohoto turnaje se mi naskytla na poslední chvíli a jsem ráda, že jsem jí využila. Nepočítám-li juniorská mistrovství Evropy, tak jsem ještě nikdy nehrála bridž na tak velké akci. Startovní pole bylo z mého pohledu opravdu velmi dobře obsazené. Se svým výkonem nemůžu být úplně spokojena, ale i přesto se pro mě jedná o nezapomenutelnou zkušenost.

Zuzana Otradovcová

Myslím, že to byla cenná zkušenost, pomohlo mi to více pochopit Michala a styl jakým hraje. Největší mezery vidím v tom, co od partnera očekávat a bude potřeba na tom zapracovat. Jinak organizace byla skvělá, soupeři příjemní a vcelku kvalitní a i malá finanční výhra na závěr potěšila.

Erik Klemš

Galerie

Obrázek galerie
Obrázek galerie

Děkujeme partnerům za podporu propagace bridže, organizace soutěží a účasti našich reprezentantů na mezinárodních turnajích.

Staňte se i Vy naším partnerem! Podpořit můžete libovolný projekt, turnaj či skupinu hráčů. 

Národní sportovní agentura
Moravskoslezký kraj
Funbridge
Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy
Česká Asociace Univerzitního Sportu
TENAK holdings
Bridgescanner