Český bridžový svaz

  • Email: ucbs@seznam.cz
  • Číslo účtu ČBS: 51-0689240257/0100
  • IČO: 00443000
  • Reportáže z akcí
  • Zveřejněno 29. srpna 2020
  • Lucie Kohutová

Bridžový týden pro mladé bez omezení věku 2020

Bridžový týden pro mladé bez omezení věku 2020

Rekreační středisko Relaxx, Čeložnice hostilo od 22. do 29. Bridžový týden pro mladé pořádaný Michalem Králíkem.

 

O akci

Bridžový týden pro mladé bez omezení věku navázal na Letní juniorské soustředění, které se pořádalo v též lokalitě v předchozích letech. Vzhledem k převážně neformálnímu průběhu a stále přibývajícím zájemcům již odrostlým juniorské kategorii tak letos došlo k přejmenování akce. Již přihlašovací listina slibovala nezvykle rodinnou atmosféru vzhledem k množství zapsaných ať už partnerských párů, tak celých rodin s dětmi.

 

Účastníci

Bridžový týden byl odjakživa otevřen bridžistům všech kategorií se speciálním zaměřením na juniorskou kategorii, v rámci níž také probíhalo oceňování medailistů a nejlepších hráčů. Vítáni byli také zahraniční hráči, letošní ročník obohatila účast několika polských bridžistů.

 

Formát soutěží

V průběhu celého týdne probíhají různorodé bridžové turnaje. Dopoledne patří dlouhodobé skupinové soutěži, odpoledne celotýdennímu týmovému turnaji a večery párovým turnajům, z nichž jeden bývá tradičně zaměřen na určité téma (letos České dráhy). Kromě toho si již účastníci zvykli na jistou formu noční bojovky či naučné přednášky vedené zkušenými hráči a lektory. Pozdní večerní hodiny jsou věnovány zábavě ať už s kytarou, tak se společenskými hrami.

 

Průběh bridžového týdne

Po vřelém přivítání všech účastníků a stručném uvedení "soutěže o vzornost" (se jmenovanou jury) se 19 párů zúčastnilo úvodního párového turnaje hraného jako Memoriál Dětřicha z Kunovic. Zvítězila dvojice Jitka Fanfulová - Jan Králík se 70,73 %

Výsledky Memoriálu

První společný večer hudebně obohatila kytara (a trošičku také housle) a všichni účastníci mohli s očekáváním vyhlížet následující den s další porcí pestrého bridžového programu.


Neděle v Čeložnicích začala dopolední skupinovou soutěží. Po obědě se nekonal žádný organizovaný program, takže účastníci měli dostatek času na osvěžení v bazénu. Do této činnosti se aktivně zapojily i nejmenší ratolesti.

Odpoledne byla prvními dvěma koly zahájena týmová soutěž. Do těsného průběžného vedení se dostal tým Smacznego ve složení 3x Vachtarčíkovi, Gabryś, Drąg, Lysek

Večer patřil 1. TOP párovému turnaji, ve kterém zvítězila dvojice Mikuláš Krása - Čeněk Romanowski. Následovala společenská zábava, tentokrát se nesla v duchu výuky hry na housle a lidových tanců.

Výsledky 1. TOP turnaje


Pondělí proběhlo podle tradičního harmonogramu - dopoledne skupinová soutěž, odpoledne další dvě kola hlavní soutěže družstev. V čele stále pobýval tým Smacznego, tentokrát již s větším odstupem, ale nejobtížnější zápasy měl teprve před sebou.

Večer se uskutečnil tematicky zaměřený IMP párový turnaj, který proběhl v duchu Českých drah. Zvítězili Milan Macura a Ivo Walach. Během dne se však nenudily ani nejmladší děti, pro které jsou zajišťována různá zpestření bridžového pobytu.

Výsledky IMP turnaje


Skupinovka dopoledne, bazén po obědě a týmová soutěž odpoledne provázely úterní hrací den. Do čela tabulky týmů se po dvou vítězstvích dostal Baník Havířov ve složení Botur, Klemš, Kopecká, Kopecký, Melčák, Ocylok. Před rozdělením do finále A a B zbývalo odehrát poslední zápas round robinu.

Večer ozvláštnila módní přehlídka nových dresů z olympijské kolekce pro OH v Tokiu, které se nakonec uskuteční v roce 2021. Trička, mikiny a šaty obléknou hráči a hráčky z řad reprezentantů všech kategorií.

  

Závěrečný 2. párový turnaj s TOP hodnocením vyhrál v 20členném poli pár Renata Lapčíková - Michal Králík s 68,18 %.

Výsledky 2. TOP turnaje


Ve středu se po dopolední skupinovce dohrála základní část soutěže týmů. Poslední kolo přineslo nečekané zvraty, které významně ovlivnily složení finálových čtveřic. Vítězem základní části se stal tým Baník Havířov ve složení Botur, Klemš, Kopecká, Kopecký, Melčák, Ocylok.

Výsledky kvalifikace týmů

Do finálových skupin si týmy přenesly 100% výsledky zápasů z kvalifikace proti týmům, s nimiž i poté bojovaly o konečné umístění. Baník tak po prvním odehraném finálovém kole vedl i 4člennou tabulku s 58,36 VP.

Večerní blesk družstev vyhrál tým ve složení František Králík, Adam Pyszko, Zdeněk Tomis, Daniel Vachtarčík.

Výsledky blesku družstev


Čtvrtek v Čeložnicích znamenal volnější den. Odehrála se pouze dopolední skupinovka a odpoledne mohli účastníci kempu strávit dle svých představ. Někteří se vypravili na zříceninu hradu Cimburk, další preferovali tenis nebo bazén, jiní si vyčlenili celý den pro výlet na sousední Slovensko, ...

U bridžového stolu se všichni hráči sešli až navečer u 3. párového turnaje s TOP hodnocením, ve kterém zvítězila dvojice Erik Klemš - František Králík s 68,69 %.

Výsledky 3. TOP turnaje


Pátek jakožto poslední hrací den přinesl rozuzlení všech soutěží. Nejlepším hráčem dopolední skupinové soutěže se stal František Králík, následován Veronikou Dolanskou a Zuzanou Otradovcovou.

Výsledky skupinovky

Odpoledne se odehrály poslední zápasy soutěže družstev. Již před posledním kolem si celkové vítězství zajistil tým Baník Havířov ve složení Michael Botur, Erik Klemš, Karolína Kopecká, Michal Kopecký, Martin Melčák a Dominika Ocylok. Na 2. místě skončil tým Smacznego (Vachtarčíkovi, Gabryś, Drąg, Lysek), na 3. pak Meruňka nad sůl (Dolanská, Krása, Kupková, Lapčíková, Leitermannová, Leitermann, Štrbová). Finále B ovládlo družstvo rodiny Králíkových společně s V. Buškem, V. a M. Frankovými a B. Vašíčkovou.

Výsledky soutěže družstev

Večer po společném vyhodnocení a uzavření celého týdne byly pro zájemce připraveny partie, které si mohli ohodnotit podle přiložených průměrů, někteří si zahráli ještě další týmový zápas.

Tím letošní Bridžový týden pro mladé bez omezení věku skončil a účastníci se mohou těšit na společné setkání zase napřesrok.


Výsledky

Veškeré výsledky jsou k nalezení na stránkách Adama Kubici ZDE.

Děkujeme partnerům za podporu propagace bridže, organizace soutěží a účasti našich reprezentantů na mezinárodních turnajích.

Staňte se i Vy naším partnerem! Podpořit můžete libovolný projekt, turnaj či skupinu hráčů. 

Národní sportovní agentura
Moravskoslezký kraj
Funbridge
Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy
Česká Asociace Univerzitního Sportu
TENAK holdings
Bridgescanner