Český bridžový svaz

  • Email: ucbs@seznam.cz
  • Číslo účtu ČBS: 51-0689240257/0100
  • IČO: 00443000
  • Reportáže z akcí
  • Zveřejněno 27. dubna 2022
  • Lucie Kohutová

Tallin Bridge Festival 2022

Tallin Bridge Festival 2022

Čeští bridžisté úspěšně reprezentovali na bridžovém festivalu v estonském Tallinnu.


 

O akci

53rd Tallinn Bridge Festival se uskutečnil od 21. do 24. dubna 2022. Místem konání byl Tallink Spa & Conference Hotel. Konání festivalu předcházela soutěž zvaných reprezentačních družstev Baltic Cup ve dnech 20 a 21. dubna. Následoval přátelský zápas juniorských družstev a v rámci festivalu pak již Towns Cup - soutěž družstev (22.-23. 4.) a Fortuna Cup - soutěž párů (23.-24. 4.).


 

Účastníci

Českou republiku reprezentovali Erik Klemš, Michal Kopecký, Jakub Šlemr, David Vozábal. Kromě nich se festivalu s estonskými spoluhráči účastnili ještě Jakub Vojtík a Martin Melčák.

Baltic Cupu se zúčastnilo 12 družstev z Estonska, Litvy, Finska, Lotyšska, Švédska a právě České republiky. Do týmové soutěže festivalu pak přibylo ještě 6 dalších družstev. Párový turnaj si zahrálo 42 dvojic.
 

Formát

Základní část Baltic Cupu proběhla ve dvou skupinách. Každá zúčastněná země byla reprezentována dvěma družstvy, skupiny byly vytvořeny tak, aby se ve vzájemném zápase nesetkaly týmy z jedné země. Po 5 zápasech základní části následovalo semifinále (1. proti 2. z druhé skupiny) a finále, obě vyřazovací části po 2 segmentech o 10 rozdáních.

Towns Cup - soutěž družstev v rámci festivalu - byl opět rozdělen na základní a vyřazovací část. Základní část byla odehrána švýcarským systémem 7 x 8 rozdání, následovalo semifinále a finále, 2 x 12 rozdání.

Ve Fortuna Cupu - soutěži párů - odehráli hráči 30 kol po 2 partiích, celkem tedy 60 partií. 
 

Výsledky

Český tým dosáhl výborného úspěchu v Baltic Cupu, když v soutěži zvítězil - ve finále si poradil těsně o 6 IMP s estonským týmem Druva.

Jakub Vojtík a Martin Melčák se s estonskými spoluhráči do play-off nepodívali, v základní skupině skončili na 5. místě.

V Towns Cupu se českým hráčům tolik nedařilo, Jakub Vojtík a Martin Melčák skončili s týmem na 11. místě, velmi těsně je následoval ryze český tým na 12. místě.

V párovém turnaji Fortuna Cup si náladu spravil pár Michal Kopecký - Jakub Šlemr, když mezi 42 páry dosáhli na výborné 3. místo s 60,50 %. Martin Melčák a Jakub Vojtík obsadili 16. místo, za nimi skončili Erik Klemš a David Vozábal na 17. místě.

Děkujeme partnerům za podporu propagace bridže, organizace soutěží a účasti našich reprezentantů na mezinárodních turnajích.

Staňte se i Vy naším partnerem! Podpořit můžete libovolný projekt, turnaj či skupinu hráčů. 

Národní sportovní agentura
Moravskoslezký kraj
Funbridge
Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy
Česká Asociace Univerzitního Sportu
TENAK holdings
Bridgescanner