Český bridžový svaz

  • Email: ucbs@seznam.cz
  • Číslo účtu ČBS: 51-0689240257/0100
  • IČO: 00443000
  • Různé zajímavosti
  • Zveřejněno 18. října 2018
  • Vladimír Tesařík

Bridž v Mikulášovicích

Bridž v Mikulášovicích

Ve čtvrtek, 11. října, proběhl v naší škole tzv. workshop, jehož náplní bylo představit dětem jeden z nejuznávanějších duševních sportů (mimo jiné uznaných i mezinárodním olympijským výborem) – karetní hru bridž.

Ve dvou blocích, pro 6 a 7. třídu a 8 a 9. třídu, seznámil žáky s bridžem ten nejpovolanější, juniorský mistr světa a předseda Českého bridžového svazu, p. Milan Macura.
Tato hra je vynikající, protože rozvíjí matematické myšlení, strategii, logickou úvahu, komunikaci mezi spoluhráči a v neposlední řadě i jistou etiku při samotném průběhu hry.
 
Naše žáky hra velmi zaujala, proto jsme se rozhodli otevřít kroužek bridže na naší škole. Pokud se nám podaří udržet trvalejší zájem mezi našimi žáky,
budeme jednou z mála škol v republice, kde se bridž již stal součástí nejen zábavy, ale v podstatě i výuky, právě pro výše jmenované rozvíjející schopnosti.
Při této příležitosti by bylo velkou výhodou, pokud by se našli zájemci i mezi dospělými, protože neotřesitelnou výhodou hraní bridže je, že jej může hrát kdokoli s kýmkoliv. Jedinou podmínkou této báječné hry je vytvoření dostatečného počtu hráčů, poněvadž u jednoho stolu hraje vždy jedna dvojice hráčů proti druhé dvojici. Věříme, že stejně tak, jak se nadšeně přihlašovali žáci do kroužku, učiní i někteří z jejich rodičů.

Na první hodinu kroužku dorazilo 24 žáků, což je velmi slibný začátek pro udržení tradice a vzniku nového centra pro výuku mládeže v bridži.

Děkujeme partnerům za podporu propagace bridže, organizace soutěží a účasti našich reprezentantů na mezinárodních turnajích.

Staňte se i Vy naším partnerem! Podpořit můžete libovolný projekt, turnaj či skupinu hráčů. 

Národní sportovní agentura
Moravskoslezký kraj
Funbridge
Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy
Česká Asociace Univerzitního Sportu
TENAK holdings
Bridgescanner