Český bridžový svaz

  • Email: ucbs@seznam.cz
  • Číslo účtu ČBS: 51-0689240257/0100
  • IČO: 00443000
  • Výsledky soutěží
  • Zveřejněno 7. března 2019
  • Adam Janas

První turnaj České školní ligy

První turnaj České školní ligy

Historicky první turnaj školáků z Prahy a severních Čech v minibridži vyhrál Martin Götzl z Gymnázia Václava Hlavatého v Lounech.

V sobotu 2. března se v severočeských Mikulášovicích konal první turnaj České školní ligy, kterého se zúčastnilo celkem dvacet mladých hráčů a hráček ze ZŠ Mikulášovice, Gymnázia Václava Hlavatého v Lounech a Mensa gymnázia v Praze.

Hrací systém se skládal ze čtyř kvalifikačních kol hraných na tři rozdání a finále hraného na rozdání čtyři. Pro všechny zúčastněné to byla první velká minibridžová zkušenost a o napětí nebyla nouze. První místo ukořistil se ziskem 21 bodů Martin Götzl z gymnázia v Lounech. Druhý skončil William Václav Johnston, taktéž z gymnázia v Lounech. Pořadí bylo opravdu velmi těsné, jelikož o konečném vítězství rozhodoval při rovnosti bodů Martina a Václava až přenos z kvalifikační části. Na třetí místo se dostal Michael Lalik z Mikulášovic s 20 body, který dokázal v pořadí předběhnout Elišku Tratinovou, také z Mikulášovic. Eliška zahrála finálové kolo lépe než všichni chlapci, ale díky nižšímu přenosu z kvalifikace nakonec 19 bodů na medailové umístění nestačilo. Finále B vyhrál Max Jarský z Mensa gymnázia, finále C Anastázie Nováková z Loun, finále D Honza Le z Mikulášovic a finále E Sára Šimůnková také z Mikulášovic.

Konečné pořadí:

1. Martin Götzl Louny
2. William Václav Johnston Louny
3. Michael Lalik Mikulášovice
4. Eliška Trantinová Mikulášovice
5. Max Jarský Mensa
6. Jan Libus Louny
7. Tereza Podoláková Mikulášovice
8. Anastázie Nováková Louny
9. Lukáš Veselý Louny
10. Klaudie Tylečková Louny
11. Vít Strmiska Mensa
12. Honza Le Mikulášovice
13. David Šebek Mensa
14. Jakub Strouhal Louny
15. Lukáš Machorek Mikulášovice
16. Natálie Bošková Mikulášovice
17. Sára Šimůnková Mikulášovice
18. Agáta Koubková Mikulášovice
19. Alexander Sebastien Antoš Louny
20. Václav Koprolín Mikulášovice

Celý turnaj se velice povedl a je třeba poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci a zajištění jeho bezproblémového chodu. Speciální poděkování patří kuchařskému týmu, bez kterého by hráči nemohli podat svůj nejlepší výkon.

"Moc se mi líbil kolektiv hráčů i atmosféra. I když jsme museli brzo vstávat, tak jsem si turnaj moc užila. Mezi jednotlivými koly jsme se mohli jít projít ven a to nám dodalo energii." - Klaudie Tylečková, Gymnázium Václava Hlavatého Louny

"Na hře mě nejvíce baví asi to, že situace není nikdy ztracená a výsledky se dají s trochou štěstí rychle zlepšit. Neměl jsem žádnou speciální taktiku, prostě jsem hrál tak, jak umím, a vyšlo to." - Martin Götzl, Gymnázium Václava Hlavatého Louny

Foto: Tomáš Fúsek

Galerie

Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie

Děkujeme partnerům za podporu propagace bridže, organizace soutěží a účasti našich reprezentantů na mezinárodních turnajích.

Staňte se i Vy naším partnerem! Podpořit můžete libovolný projekt, turnaj či skupinu hráčů. 

Národní sportovní agentura
Moravskoslezký kraj
Funbridge
Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy
Česká Asociace Univerzitního Sportu
TENAK holdings
Bridgescanner