Český bridžový svaz

  • Email: ucbs@seznam.cz
  • Číslo účtu ČBS: 51-0689240257/0100
  • IČO: 00443000
  • Výsledky soutěží
  • Zveřejněno 2. dubna 2019
  • Adam Janas

CBT České Budějovice 2019

CBT České Budějovice 2019

Vítězi prvního letošního turnaje série Czech Bridge Tour se stali Jiří Kopřiva - Otakar Svoboda.

O víkendu 30.-31. března proběhla Velká cena Českých Budějovic, hraná jako první turnaj letošního ročníku Czech Bridge Tour. Zvítězil pár Kopřiva - Svoboda, na druhém místě skončili trutnovští Ertner - Horáček, třetí příčku obsadili Hnátová - Scháňka. Prize money si odnesly také páry na čtvrtém a pátém místě, a dále nejlepší smíšený a seniorský pár a nejlepší pár s juniorem. Nejlepším smíšeným párem neumístěným na prvních pěti pozicích byli šestí Schulzová V. - Mašek Jiří, nejlepším párem s juniorem sedmé Lapčíková - Dolanská, a nejlepšími seniory na 19. místě Haman - Winter. Zní to možná neuvěřitelně, ale pro Svobodu i Kopřivu se jednalo o jejich první vítězství na hlavním párovém turnaji Czech Bridge Tour. I když mají oba hráči na kontě množství vyhraných velkých cen, žádná z předchozích jimi vyhraných soutěží neměla statut CBT.

Ota Svoboda se díky této velké ceně stal historicky prvním Stříbrným velmistrem, když se přehoupl přes laťku 24 zlatých bodů. Nové výkonnostní třídy získali také Veronika Dolanská a Pavel Teňak, kteří jsou od nynějška Stříbrnými klubovými mistry.

Kuriozitou byly dvě po sobě jdoucí partie, kde hráč na Východu dostane dvoubarevný list s šesti trefy a pěti srdci. Dokázali byste v první partii vydražit normální malý slem a v druhé partii se před branami slemu zastavit a zároveň neskončit v závazku 3 bez trumfů? V podmínkách párového turnaje to není úplně snadný úkol a jde to poznat i po nahlédnutí do prezentace turnaje.

V nedělní vedlejší soutěži týmů zvítězilo družstvo CHODÍ LUBOŠ OKOLO ve složení Svobodová P., Spálovský, Kopřiva, Svoboda. Poslední dva jmenovaní tak získali rovnou cenný double. Druhý byl tým MODRÝ PORTUGAL 2018 (Králík J., Žylka, Klemš, Pulkrab), na třetí místo se dostal tým NE-LOGIK (Hájková, Walach I., Janas, Tomis).

Výsledky párového turnaje
Výsledky týmového turnaje

Po rozkliknutí odkazů klikněte v matrice na odkaz "DOKUMENTACE" pro zobrazení jednotlivých prezentací a zápisových lístků.

Foto: Jana Erdeová

Galerie

Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie

Děkujeme partnerům za podporu propagace bridže, organizace soutěží a účasti našich reprezentantů na mezinárodních turnajích.

Staňte se i Vy naším partnerem! Podpořit můžete libovolný projekt, turnaj či skupinu hráčů. 

Národní sportovní agentura
Moravskoslezký kraj
Funbridge
Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy
Česká Asociace Univerzitního Sportu
TENAK holdings
Bridgescanner