Český bridžový svaz

  • Email: ucbs@seznam.cz
  • Číslo účtu ČBS: 51-0689240257/0100
  • IČO: 00443000
  • Výsledky soutěží
  • Zveřejněno 12. října 2019
  • Lucie Kohutová

Czech Bridge Tour Praha 2019

Czech Bridge Tour Praha 2019

Vítězem Velké ceny Prahy se stal havířovský pár Soňa Hájková - Daniel Vachtarčík. Soutěž družstev ovládl tým ve složení Kopřiva, Machát, Swensson, Volhejn V.

O akci

Během víkendu 5.-6. října se uskutečnila Velká cena Prahy, i letos hrána jako Memoriál Hanky Pokorné. Tento turnaj se řadí do série Czech Bridge Tour, tedy mezi pět párových soutěží hraných po dobu jednoho roku v různých městech na území České republiky. Jejich výstupem je pak konečné pořadí hráčů sloužící jako kvalifikační klíč pro přihlašování na Mistrovství České republiky párů s TOP hodnocením, které představuje vyvrcholení sezóny. Velká cena Prahy se hrála jako poslední z turnajů Czech Bridge Tour, takže mnozí hráči naposledy doufali v dostatečný příděl stříbrných bodů, jenž by jim zajistil čestné místo mezi 22 nejlepšími českými bridžisty, ti si totiž mají právo vybírat partnery pro již zmíněné mistrovství.

Výsledky 


Účastníci

Letošního ročníku se zúčastnilo úctyhodných 45 párů. Svou přítomností nás poctili dokonce i bridžisté hrající pod švédskou, izraelskou či nizozemskou vlaječkou. Nedělní soutěž družstev si zahrálo 8 čtyřčlenných týmů. Pro hráče bylo důležité i kumulativní hodnocení obou soutěží, jelikož vítězové celého memoriálu získávají také ocenění.

  

 

Formát soutěže

Párový turnaj byl tvořen dvěma koly, celkem se odehrálo 52 rozdání. V turnaji družstev si každý tým zahrál proti každému 4 partie.

Průběh soutěže

V prvním kole si nejlépe vedli Aleš a Jiří Medlínovi, když dosáhli 61,36 %, před páry Kopřiva - Machát a Emmer - Mašek. Druhé kolo vyhráli Daniela Hnátová a Michael Textor s 61,40 % před páry Bahníková - Pavlík a Kulišanová - Kulišanová. Na vítězné pozici jsme však závěrem nalezli zcela jiná jména...

A co zajímavého se stalo v průběhu?

14 zdvihů v partii. A klasická ukázka toho, jak je důležité v topskórovém hodnocení nepodceňovat možnost beztrumfových závazků. Jenomže kolik párů ve výsledku vydražilo alespoň malý slem?

Asi třetina. Mnozí si to však vynahradili zde:

Více párů vydražilo slem v této partii, byť postrádají kontrolu prvního a druhého kola v trefech. Bridž zkrátka někdy přinese mnohá překvapení.

Výsledky

Celkovými vítězi se stali havířovští bridžisté Soňa Hájková a Daniel Vachtarčík.

Na 2. místě skončili Aleš a Jiří Medlínovi.

3. místo obsadili Daniela Hnátová a Michael Textor.

V soutěži družstev zvítězil tým Swensson ve složení Jiří Kopřiva, Vladimír Machát, Peter Swensson a Vít Volhejn.

Výsledky týmů


Celkovými vítězi Memoriálu Hanky Pokorné se stali Jiří Kopřiva a Vladimír Machát.

Výsledky Czech Bridge Tour po závěrečném turnaji:

Poděkování za řízení soutěže patří Dušanu Šlachtovi.

Galerie

Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie
Obrázek galerie

Děkujeme partnerům za podporu propagace bridže, organizace soutěží a účasti našich reprezentantů na mezinárodních turnajích.

Staňte se i Vy naším partnerem! Podpořit můžete libovolný projekt, turnaj či skupinu hráčů. 

Národní sportovní agentura
Moravskoslezký kraj
Funbridge
Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy
Česká Asociace Univerzitního Sportu
TENAK holdings
Bridgescanner