Český bridžový svaz

  • Email: ucbs@seznam.cz
  • Číslo účtu ČBS: 51-0689240257/0100
  • IČO: 00443000
  • Reportáže z akcí
  • Zveřejněno 24. června 2023
  • Nikol Vachtarčíková

Středoškolský pohár - červen 2023

Středoškolský pohár - červen 2023

Highscorerem celého víkendu se po odehrání párového, týmového turnaje a individuálu stal Mikuláš Krása, který si rovněž odnesl středoškolský hattrick. Hlavní párový turnaj vyhrál společně s Matyášem Lyskem a složení vítězného družstva doplnil pár Pavla Slováková - Ivo Walach.

Fotodokumentace

Výsledky

 

 

 

O akci

O víkendu 17. - 18. června se na havířovském gymplu Studentská 11 odehrál Středoškolský pohár mládeže, který byl spojen s každoročním Juniorským mistrovstvím Havířova. Složení účastníků tudíž nebylo limitováno věkem ani bydlištěm a zahrát si mohl kdokoli. Vyhlášena potom byla samostatně středoškolská kategorie. Přivítali jsme zde také dva úplně nováčkovské páry - jeden z Uherského Hradiště a jeden z Prahy.

Hlavní párový turnaj

V sobotu se začalo v devět hodin párovým turnajem na 26 rozdání na 8 stolech. Vítězem se stal středoškolský pár Mikuláš Krása - Matyáš Lysek se 74,45 %. Celkové výsledky párového turnaje zde.

Středoškolští medailisté:

1. místo: Matyáš Lysek - Mikuláš Krása

2. místo: Lukáš Vachtarčík - František Kubát

3. místo: Nikol Vachtarčíková - Matěj Drozd

Týmový turnaj

Po obědové pauze kolem 14. hodiny začal turnaj družstev. 5 družstev bylo středoškolských a 2 družstva dospěláků. Každý s každým hrál po 4 rozdáních, tudíž se za odpoledne odehrálo dalších 24 rozdání. Vítězství si odnesl středoškolský tým ve složení Pavla Slováková, Mikuláš Krása, Matyáš Lysek a Ivo Walach. Celkové výsledky družstev zde.

Středoškolští medailisté:

1. místo: Ivo Walach (v zastoupení), Matyáš Lysek, Mikuláš Krása, Pavla Slováková

2. místo: Valérie Pyszková, Nikol Vachatrčíková, Matěj Drozd, Petr Daněk

3. místo: Lukáš Vachtarčík, František Kubát, Antonín Moškoř, Matouš Kraus

Individuál

V neděli od devíti hodin se odehrál individuál, kterého se zúčastnilo 28 hráčů, tudíž se mohlo hrát na krásných 7 stolech. Celkovým vítězem se stal junior Vojtěch Franz. Středoškolským vítězem se stal Mikuláš Krása a tímto dovršil svůj středoškolský hattrick. Celkově na třetím místě se umístil jeden z pražských nováčků Jan Šána. Celkové výsledky individuálu zde.

Středoškolští medailisté:

2. místo: Jan Šána, 1. místo: Mikuláš Krása, 3. místo: Antonín Moškoř


Děkujeme rozhodčímu, kterým byl po všechny tři turnaje Zdeněk Tomis, rovněž děkujeme pořadateli, Danielu Vachtarčíkovi, a všem partnerům celé víkendové akce, kterými byli Statutární město Havířov, Havířovská teplárenská společnost, Gymnázium Havířov-Podlesí a Český bridžový svaz.

Děkujeme partnerům za podporu propagace bridže, organizace soutěží a účasti našich reprezentantů na mezinárodních turnajích.

Staňte se i Vy naším partnerem! Podpořit můžete libovolný projekt, turnaj či skupinu hráčů. 

Národní sportovní agentura
Moravskoslezký kraj
Funbridge
Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy
Česká Asociace Univerzitního Sportu
TENAK holdings
Bridgescanner