Český bridžový svaz

  • Email: ucbs@seznam.cz
  • Číslo účtu ČBS: 51-0689240257/0100
  • IČO: 00443000
  • Informace ze soutěží
  • Zveřejněno 26. března 2018
  • Milan Macura

Naši junioři druzí na WHJ

Český tým ve složení Erik Klemš, Martin Melčák, Lukáš Kolek a Jakub Vojtík vybojoval skvělé druhé místo na tradičním juniorském turnaji v Amsterdamu (White House Juniors). Ve čtvrtfinále si poradil s favorizovaným domácím týmem, v semifinále pak s dalším silným týmem z Polska, nestačil až ve finále na vítěznou Belgii. Gratulujeme.
Online reportáž při rozkliknutí
Oficiální web soutěže
Výsledky

Základní skupina: Kluci v základní skupině předvedli rozpačitý výkon, ale stačil na postup do postupové skupiny A, de musí skončit do 7. místa, aby se dostali do play-off.
 

Skupina A o postup do play-off: Kluci od rána začali s velkou energií a výraznými vítězstvími se posouvali na přední příčky. Zápas proti Lotyšům jim však nevyšel a prohra téměř s nulou znamenala zbytečné nervy. V posledním zápase ale kluci předvedli sebevědomý výkon a postoupili ze 4. místa.
V nervy drásajícím čtvrtfinále proti Holandsku vyhráli naši poslední partií, ve které Kuba Vojtík splnil manši a na druhém stole Erik s Martinem skvěle odbránili. Odpoledne nás čeká semifinále, které bude také přenášeno na BBO.
 

ČrvtfináleNaši dostali do čvrtfinále zkušený tým Holanďanů. Od začátku se ve vedení střídaly oba týmy. Po poslední partii bylo více IMPů na naší straně a kluci tak mohli slavit postup do semifinále.
 

SemifináleDo semifinále naši nastoupili proti týmu Polska, které v minulosti pravidelně bojovalo o medaile, zatímco naši hráli jen ve skupině útěchy. Od začátku zápasu se však naši dostali do vedení a to udržovali a navyšovali až do samého konce. 

Video přenos ze semifinále - 1. půlka2. půlka

Ve finále český tým nestačil na vítězné Belgičany. Celkově druhé místo je ale skvělým úspěchem. Gratulujeme.

Děkujeme partnerům za podporu propagace bridže, organizace soutěží a účasti našich reprezentantů na mezinárodních turnajích.

Staňte se i Vy naším partnerem! Podpořit můžete libovolný projekt, turnaj či skupinu hráčů. 

Národní sportovní agentura
Moravskoslezký kraj
Funbridge
Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy
Česká Asociace Univerzitního Sportu
TENAK holdings
Bridgescanner