Český bridžový svaz

  • Email: ucbs@seznam.cz
  • Číslo účtu ČBS: 51-0689240257/0100
  • IČO: 00443000
  • Informace ze soutěží
  • Zveřejněno 20. května 2023
  • Matyáš Lysek

Marit Sveaas International Bridge Tournament

Marit Sveaas International Bridge Tournament

Na turnaji v norském Lillehameru ČR úspěšně reprezentoval Milan Macura, který v hlavním turnaji obsadil s norským partnerem skvělé 4. místo. V juniorské kategorii ve finále A skončili na 3. místě Adam Pyszko a Zdeněk Tomis. Ve finále B si ceny odvezli 2. Petr Daněk - Lukáš Vachtarčík a 3. Emma Konštacká - Valérie Pyszková. Podrobnosti o turnaji k přečtení zde.

Hlavní párový turnaj je rozdělen do tří kategorií: Junior, které se účastní 7 párů, Rookie (bez české účasti) a Main (Milan Macura+norský partner Finn Brandsnes). V kategorii juniorů se do finále probojovalo 5 párů, nejvíce se v kvalifikaci dařilo Petru Karlíkovi s Františkem Kubátem, kteří obsadili s 59,22 % druhé místo z 28 párů. Dále postoupili Matěj Drozd - Nikol Vachtarčíková (7. místo), Zdeněk Tomis - Adam Pyszko (8. místo), Jonáš Drozd - Marek Pilát (9. místo) a Karolína Rečičárová s Pavlou Slovákou z 10. místa.

Prvních 55 rozdání Finále A a B bylo odehráno,ve Finále A se nejvíce dařilo Adamu Pyszkovi a Zdeňku Tomisovi, kteří drží 10 rozdání před koncem 4. místo, o 3 % za medailemi. Zbylé české páry už do bojů o medaile ve Finále A nejspíše nezasáhnou. Ve Finále B se dva české páry drží na medailových pozicích, na druhém místě Emma Konštacká s Valerií Pyszkovou se 65 % s dvouprocentní ztrátou na první místo, boj o 3. místo je vyrovnanější a Lukáš Vachtarčík s Petrem Daňkem s 59,7 % vedou jen o půl procenta.

Celá výprava se vrátila domů s několika úspěchy. V juniorské kategorii si ve finále A vybojovali peněžitou cenu Adam Pyszko - Zdeněk Tomis za 3. místo s 59,21 %. Ve finále B si mladí reprezentanti odvezli velmi hodnotné ceny za 2. místo Petr Daněk - Lukáš Vachtarčík a za 3. místo Emma Konštacká - Valérie Pyszková. Další čeští reprezentanti obsadili ve finále A 6. místo (Vachtarčíková - Drozd), 8. místo (Drozd - Pilát), 9. místo (Karlík - Kubát) a 11. místo (Rečičárová - Slováková). Ve finále B pár Moškoř - Kraus 9. místo. V neděli se rovněž dohrála hlavní soutěž dospělých, kde se Milan Macura se svým norským partnerem umístil na krásném 4. místě.

Všem zúčastněným moc gratulujeme, děkujeme za reprezentaci a přejeme hodně štěstí do dalších mezinárodních turnajů!

Finále A    Finále B    Výsledky kvalifikace   Main Event

Děkujeme partnerům za podporu propagace bridže, organizace soutěží a účasti našich reprezentantů na mezinárodních turnajích.

Staňte se i Vy naším partnerem! Podpořit můžete libovolný projekt, turnaj či skupinu hráčů. 

Národní sportovní agentura
Moravskoslezký kraj
Funbridge
Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy
Česká Asociace Univerzitního Sportu
TENAK holdings
Bridgescanner